Et liv uten fatshaming? Jatakk.

0

Er dere kommet i gang etter påskeferie?
Det har jeg også, såvidt..

Uken har startet rolig med behandling, legetime og avslapping. Har vel slappet av litt vel mye nå så må komme i gang med trening.
Det er mye jeg vil komme i gang med:

- Trening
- ASMR-videolaging
- Jobb
- Husarbeid
- Tegneoppdrag
++

... men jeg har rett og slett ikke hatt energi.
Trening skal jo føre med seg energi så vi får prøve å komme i gang med dette uken her, tror jeg. Jeg har iallfall masse innlegg planlagt oppi hodet mitt når det kommer til behandlingen min og skal sette av en kveld denne uken hvor jeg skriver noen av dem. Er viktig å dokumentere dette.. ikke bare fordi det er et spennende emne som kan nåes ut til utrolig mange, men også for min egen del. Det er fint å ha et sted på internett hvor jeg kan lese om det "som om jeg selv skulle skrevet det". Det er jo søndag i dag og det betyr ny uke i morgen. Og i morgen skal jeg være modell igjen for Bærre Lækkert på Melhus. Denne gangen på en privat motevisning.
Det kommer til å bli utrolig spennende! Har aldri jobbet som modell på motevisning før så jeg gleder meg skikkelig!!

Jeg har i det siste blitt mer og mer trygg på meg selv.
Jeg vil på ingen måte glorifisere fedme og si at det er HELT OK å være skikkelig overvektig, men jeg vil heller ikke si til en person som er overvektig: "Du BØR virkelig gå å slanke deg, miss/mister!"
Jeg mener det er viktig for en overvektig person og komme til det punktet hvor en selv føler for hva som er riktig å gjøre. Ingen andre en den selv kan gjøre noe med det og da må h*n være klar for dette. Ingen kan på noe som helst måte stresse det fram. 

Selvfølgelig, helse er viktig.
Jeg plages med ledd og muskelsmerter, tung pust og mangel på energi. Mye av dette er kommet av overvekt, men det er også kroniske smerter som har fulgt meg hele livet. Og jeg har ikke vært overvektig hele livet :)
Jeg vil gjerne stå opp en morgen og føle det er lett å kle på seg, vil gjerne føle at det er null problem å knyte skolissene, vil føle at jeg kan tøye kroppen min uten at øvelsene blir for "korte" på grunn av at lemmene er for store og lignende. Jeg vil gjerne alt dette, men jeg vil også leve i en kropp PER DAGS DATO som jeg likevel kan elske og være stolt av. OG det er jeg! Jeg er glad i kroppen min. Jeg føler meg heldig uansett. 
Jeg har en mann som aksepterer meg og utseende mitt. Han liker meg slik jeg er og det setter jeg stor pris på <3

Jeg har klær å gå i og er ikke redd for å vise fram kurvene mine. Det er det ingen jenter som må være.
Vi må snu denne fatshamingen. Vi må vise verden at også overvektige mennesker kan blomstre og være vakre selv om vi er større enn "idealmennesket"r

Fatshaming er kanskje et litt ukjent begrep her til lands, men det har eksistert utrolig lenge. 
I tegnefilmer så blir de dumme, strenge, stygge eller slemme karakterene tegnet som enten skikkelig tjukke eller veldig tynne. Har dere merket det?
Det er ikke bare i tegnefilmer heller, men også i vanlige filmer.

Ellers så har vi også denne diskrimineringen mot overvektige i forhold til jobb. Det er også Fatshaming.
En person som f.eks søker jobb på lager kan risikere å havne i den bunken som avvises på grunn av overvekten, rett og slett fordi de ikke tror vi klarer jobben. Med en gang er beslutningen tatt og sjangsen blir ikke gitt. Dette kan vi se overalt.

Vi er jo mennesker vi også og alle fortjener en sjangse uansett hvilke helseårsaker det måtte være.

Men som nevnt, vi må prøve å snu på dette.
Det ligger så mye negativt i det å være overvektig. Vi er også flotte mennesker :) Slutt med fatshaming. Gå videre i et liv UTEN fatshaming! 

Fatshaming er mobbing.#fatshaming #komoverdet #nytrend #etlivutenfatshaming #fatshimgermobbing #welovecurves #værstolt  

 

 Facebook Bloglovin Twitter

Rosa stjerne Widgets

Follow on Bloglovin

Hvit stjerne Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak Den som gir seg, er en feiging!. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Design og koding av Silje Lien
hits